Скульптуру “Джура” відкрили у Тернополі (Фото)

Фото: Тернопільська міська рада

У тернопільському парку Національного відродження з ініціативи та за кошти благодійників було встановлено пам’ятник Джурі. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

Пам’ятник «Джурі», а саме так в давнину в Україні називали зброєносця-учня у козацької старшини, Тернополю подарував киянин Дмитро Савенко. Зазвичай джурами були молоді хлопці. Разом із козаками джури ходили в походи, брали участь у боях.

Фото: Тернопільська міська рада

Хочу подякувати Дмитру Савенку за цей подарунок Тернополю, який стане ще одним символом нашого міста. Дякую також керівнику Тернопільської обласної профспілки учасників бойових дій та військовослужбовців. Нехай пам’ять про звитягу минулих поколінь українців допомагає здолати московську гідру!, – зазначив Сергій Надал.

Залізна скульптура Джури складається з безлічі шматків чорного заліза. Юний герой, озброєний шаблею та книгою знань – сильний, хоробрий, натхненний, в той же час болісно юний.

Читайте також: Тернополяни отримали диплом учасника світового рекорду найбільша кількість дитячих “Долоньок за мир” (Фото)

Фото: Тернопільська міська рада
Exit mobile version