На території Лановецької громади виявлено 17 стихійних сміттєзвалищ (Фото)

Під час планової перевірки Лановецької міської ради зафіксована низка порушень у сфері управління відходами. Про це пише Файне місто з посиланням на Державну екологічну інспекцію у Тернопільській області.

Так, на території сіл: Плиска, Москалівка, Білозірка, Шушківці, Молотків, Іванківці, Осники, Верещаки, Влащинці, Лопушне, Пахиня, Мала Карначівка, Ванжулів, Якимівці, Грибова виявлені місця систематичного складування різного роду відходів (пластикові пляшки, скло, мішки зі сміттям, будівельне сміття), результатом яких стало утворення 17-ти стихійних сміттєзвалищ.

Фото: Державна екологічна інспекція

Загальна площа засмічень на території громади становить понад 9 109 м2.

Фото: Державна екологічна інспекція

Утворення несанкціонованих звалищ відходів зумовлене неналежною організацією управління відходами та роздільного збирання побутових відходів в громаді тощо.

За результатами обстеження, Інспекцією підготовлено та направлено на адресу Лановецької міської ради вимогу, якою зобов’язано ліквідувати стихійні сміттєзвалища, а також вживати заходів щодо попередження таких порушень у майбутньому, – йдеться у повідомленні.
Фото: Державна екологічна інспекція

В держекоінспекції нагадують, що пунктом 2 статті 26 Закону України «Про управління відходами» визначено, що до повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад у сфері управління відходами належить у тому числі:

Читайте також: На Тернопільщині відновили рух двох поїздів (Розклад)

Exit mobile version