У Чортківському районі зафіксували незаконну рубку дерев на понад 350 000 гривень (Фото)

Фото: Державна екологічна інспекція

За незаконну рубку лісу Білобожницькій сільській раді доведеться сплатити більше 350 000 гривень збитків. Про це пише Файне місто з посиланням на Державну екологічну інспекцію у Тернопільській області.

Черговий факт незаконної рубки дерев зафіксований в лісових насадженнях Чортківського району. Порушення виявлено під час проведення планової перевірки Білобожницької громади.

Фото: Державна екологічна інспекція

Зокрема, у лісовому урочищі біля с. Буданів інспекторами ДЕІ у Тернопільській області спільно з працівниками Південно-Західне міжрегіональне управління ЛМГ, встановлений факт рубки 32 дерев.​

З інформації Білобожницької сільської ради з’ясовано, що дерева у лісовому урочищі зрізані невстановленими особами. Для оформлення дозвільних документів до сільської ради ніхто не звертався.

Фото: Державна екологічна інспекція

Вимогами частини другої статті 107 Лісового кодексу України чітко зазначено, що шкода, заподіяна лісу, не наданому в користування, у разі невстановлення осіб, винних у заподіянні шкоди, відшкодовується органом місцевого самоврядування, у межах території якого знаходиться ліс, якому була заподіяна шкода, – зазначають у повідомленні.

Відтак Білобожницькій сільській раді направлено претензію для добровільного відшкодування збитків, завданих лісовому фонду на загальну суму 373 044 грн.

Фото: Державна екологічна інспекція

Також нагадуємо, що відповідно до вимог статті 33 Лісового кодексу України, до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить, зокрема, забезпечення охорони, захисту, дотримання правил і норм використання лісових ресурсів у межах лісів комунальної власності.

Читайте також: 10 медалей на чемпіонаті Європи здобули спортсменки Тернопільського «Інваспорту» (Фото) 

Exit mobile version