Фахівці перевірили відремонтований міст поблизу Тернополя: що з’ясували

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

На шляхопроводі через залізницю біля Тернополя на трасі Р-41 провели ще одне випробування. Після оцінки міцності споруди фахівці перевірили якість влаштованого асфальтобетонного покриття та дорожньої розмітки з холодного пластику та їх відповідність сучасним Державним будівельним нормам. Про це пише Файне місто з посиланням на Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

Оцінку за допомогою спеціального обладнання провели фахівці Головної науково-дослідної установи України з питань будівництва, ремонту та утримання автомобільних доріг і транспортних споруд.

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

Зокрема, на підходах до шляхопроводу висвердлили циліндричні проби дорожнього покриття, так звані «керни», щоб у лабораторних умовах вивчити усі технічні якості влаштованого асфальтобетону. Крім цього, виміряли поперечний і поздовжній ухил автомобільної дороги. За допомогою спецприладу визначили світлоповертальні властивості нанесеної холодним пластиком дорожньої розмітки на штучній споруді, – йдеться у повідомленні служби відновлення.
Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

Нагадаємо, до проведення капітального ремонту 40-метровий шляхопровід через залізницю на трасі Р-41 Обхід Тернополя перебував у аварійному стані. Служба відновлення ініціювала невідкладний ремонт споруди через високий ризик руйнування та численні пошкодження.

Під час повномасштабної війни кількість транзитного транспорту на Р-41 значно зросла, а відповідно навантаження на шляхопровід. Через загрозу руйнування споруди на стратегічній дорозі та ймовірність паралічу і автомобільного, і залізничного руху, Уряд спрямував гроші на його невідкладний ремонт. Джерелом фінансування став залишок коштів, виділених у 2022 році Європейським інвестиційним банком.

Ремонт споруди стартував торік у вересні, а вже у грудні транспорт поїхав через відремонтований лівий проїзд. Повноцінний рух запустили у березні 2024 року.

Читайте також: У Тернополі продовжуються ремонти доріг

Exit mobile version