Незаконну рубку дерев на майже 2 мільйони гривень виявили на Тернопільщині (Фото)

Фото: Державна екологічна інспекція

Під час планової перевірки Лановецької громади поблизу села Білозірка Кременецького району були зафіксовані випадки незаконної рубки 113 дерев різних діаметрів. Про це пише Файне місто з посиланням на Державну екологічну інспекцію у Тернопільській області.

Вирубували здебільшого цінні породи, серед яких: черешні, сосни, дуби, граби, берези тощо.

Фото: Державна екологічна інспекція

На місці події також було встановлено, що дерева зрізані цьогоріч, адже пні свіжі, біля яких наявні порубкові залишки із зеленим листям. Розмір шкоди, заподіяної лісу внаслідок незаконного вирубування дерев становить 1 802 970 грн.

Фото: Державна екологічна інспекція

Відповідно до статті 107 Лісового кодексу України, у разі, якщо особи, причетні до незаконної вирубки дерев не встановлені, збитки, завдані довкіллю, має відшкодувати орган місцевого самоврядування, на території якого розташований ліс. У цьому випадку — це Лановецька міська рада.

У разі відмови від добровільної сплати заподіяної державі шкоди, екологічна інспекція звертатиметься до суду — для примусового їх стягнення.

Фото: Державна екологічна інспекція

Також, відповідно до вимог статті 33 Лісового кодексу України, до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить, зокрема, забезпечення охорони, захисту, дотримання правил і норм використання лісових ресурсів у межах лісів комунальної власності.

Читайте також: На Тернопільщині буде до 31° тепла: прогноз погоди на тиждень (Відео) 

Exit mobile version