Меморіальну дошку видатному українському режисеру відкрили на Тернопільщині (Фото)

Фото: Копичинецька міська рада

У Копичинцях на Тернопільщині відкрили меморіальну дошку видатному українському режисеру, актору та громадському діячеві Оресту Івановичу Савці. Встановили її на фасаді Центру культури та дозвілля. Про це пише Файне місто з посиланням на Копичинецьку міську раду.

Урочисте відкриття відбулося 16 червня. На заході були присутні рідні, близькі, а також місцеві жителі, котрі особисто знали режисера. Донька Мар’яна поділилася зворушливими спогадами про свого батька, підкресливши його щиру любов до театру та безмежну відданість своїй справі.

У міськраді нагадують, що Орест Іванович народився 10 березня 1939 року в селі Крогулець. Після здобуття вищої освіти розпочав свою творчу діяльність у Тернопільському обласному драмтеатрі.

Більшість свого життя, а це понад 40 років, Орест Савка присвятив місту. Він був незмінним режисером Копичинецького народного драмтеатру імені Богдана Лепкого, зумівши перетворити його на справжню перлину українського театрального мистецтва.

Завдяки його невтомній праці та таланту театр здобув всеукраїнське визнання, а Копичинці стали відомим культурним центром.
Орест Савка також є засновником Копичинецького музею театрального мистецтва Тернопільщини, який сьогодні радо відвідують численні екскурсії, – йдеться у повідомленні.

У книзі “Від снігів до спілих вишень”, написаній його дружиною Іриною Савкою, згадується, що для Ореста Івановича Копичинецький театр був справою всього життя.

Читайте також: На Тернопільщині освятили пам’ятну дошку захиснику України Василю Кошелі (Фото) 

Exit mobile version