Погрожували та вимагали гроші за “захист бізнесу”: поліцейські Тернопільщини затримали злочинне угруповання (Фото)

Фото: ГУНП в Тернопільській області

4 000 доларів США повинен був сплатити потерпілий з Тернопільщини, аби безперешкодно займатися підприємницькою діяльністю. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільщини.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області Нацполіції отримали інформацію про те, що на території краю діє злочинна група, учасники якої вимагають гроші у місцевого жителя, а у разі відмови, погрожують розправою та знищенням майна. 

Слідчі Тернопільщини у ході досудового розслідування встановили всіх членів угруповання. Двоє з них – раніше судимі за крадіжки, побої та нанесення тілесних ушкоджень. 

Фото: поліція Тернопільщини

Спочатку зловмисники вимагали 2000 доларів, а за деякий час сума зросла вдвічі – відсотки за невчасне повернення вигаданого боргу. Окрім того, щоб змусити потерпілого сплатити гроші, зловмисники відібрали у підприємця автомобіль. Обіцяли його віддати лише після виконання злочинних умов.

Фото: поліція Тернопільщини

Фігурантів затримали під час отримання 3 000 доларів. Ще 1000 доларів потерпілий залишив кількома днями раніше у вказаному зловмисниками місці.

Фото: поліція Тернопільщини

Поліцейські провели обшуки за місцями мешкання фігурантів та вилучили ножі, кастет, автомобіль, гроші, банківські картки та мобільні телефони. 

Фото: поліція Тернопільщини

Усім затриманим особам оголосили підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12  років з конфіскацією майна. Обрали їм і запобіжний захід.

Вирішується питання про оголошення фігурантам підозри ще й за ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України .

Читайте також: Тернопільська міська лікарня №2 стала кластерною: які послуги можна отримати 

Exit mobile version