Масові сміттєзвалища виявили у 6 селах Кременецького району (Фото)

Фото: Державна екологічна інспекція у Тернопільській області

На Тернопільщині екологи продовжують проводити планові перевірки щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства. Зокрема, нещодавно виявили поблизу Почаєва виявили 15 стихійних сміттєзвалищ. Про це пише Файне місто з посиланням на Державну екологічну інспекцію у Тернопільській області.

Під час обстеження території Почаївської громади фахівці виявили низку порушень в управлінні відходами. Так, на території сіл Старий Почаїв, Лідихів, Будки, Комарівка, Лосятин та Старий Тараж знайшли місця систематичного складування різного роду відходів (пластикові пляшки, скло, залишки будівельних відходів).

Фото: Державна екологічна інспекція у Тернопільській області

У результаті цього утворилися 15 стихійних сміттєзвалищ. Загальна площа засмічень на території громади становить понад 3 тисячі м2.

Фото: Державна екологічна інспекція у Тернопільській області

За результатами обстеження, Інспекцією підготовлено та направлено на адресу Почаївської міської ради вимогу, якою зобов’язано ліквідувати стихійні сміттєзвалища, а також вживати заходів щодо попередження таких порушень у майбутньому, – йдеться у повідомленні.
Фото: Державна екологічна інспекція у Тернопільській області

В держекоінспекції нагадують, що пунктом 2 статті 26 Закону України «Про управління відходами» визначено, що до повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад у сфері управління відходами належить у тому числі: організація управління побутовими відходами, відходами будівництва та знесення; забезпечення ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ у межах населених пунктів; організація роботи пунктів роздільного збирання побутових відходів; надання інформації, проведення роз’яснювальної та просвітницької роботи серед населення щодо управління відходами тощо.

Водночас, виявлення та облік відходів, власник яких не встановлений, здійснюється у відповідності до вимог статті 12 Закону України «Про управління відходами».

Згідно зазначеної норми, повноваження щодо таких відходів в межах населених пунктів належать до компетенції органу місцевого самоврядування.

Читайте також: Збив 20-річну дівчину і втік: поліція розшукує винуватця аварії на Тернопільщині 

Exit mobile version