Два мости на Тернопільщині перевірили на міцність (Фото)

Фото: Служба відновлення

ДП “Національний інститут розвитку інфраструктури” провели динамічне та статичне випробування мостів через річку Гніздечна у селі Шляхтинці та шляхопровід через залізницю біля міста Тернопіль. Про це пише Файне місто з посиланням на Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

Фахівці Головної науково-дослідної установи України з питань будівництва, ремонту та утримання автомобільних доріг і транспортних споруд за допомогою спеціального обладнання провели обстеження та оцінку технічного стану штучних споруд на автомобільних дорогах М-19 Доманове – Ковель – Чернівці та Р-41 Обхід Тернополя.

Фото: Служба відновлення

Обидві штучні споруди Служба відновлення розпочала ремонтувати торік і завершує упродовж 2024 року.

Головна мета випробувань – перевірити якість та надійність мостів, а також їх відповідність сучасним Державним будівельним нормам. Також воно є важливим кроком перед прийняттям штучних споруд у експлуатацію.

Фото: Служба відновлення

Як відбувається випробування

Прикріпленні до штучних споруд датчики фіксували, як вони реагують на статичне та динамічне навантаження. Навантаження на різних ділянках мосту створювали 3 вантажні автомобілі, середньою масою близько 33 т кожна.

Вантажні автівки проїжджали через міст, а також зупинялися у контрольних точках для проведення замірів, – зазначають у Службі відновлення.

Під час випробування велась реєстрація та спостереження за контрольованими інструментальними відгуками. Динамічні та статичні прогини вимірювались реєстраційною системою на базі тензометричного підсилювача, а статичні прогини вимірювались прогиномірами.

Фото: Служба відновлення

За результатами проведених випробувань фахівці ДП “Національний інститут розвитку інфраструктури”:

Фото: Служба відновлення

Нагадаємо, під час воєнного стану Служба відновлення та розвитку інфраструктури ремонтує мости та шляхопроводи на стратегічно важливих автошляхах області задля поліпшення логістики. Штучні споруди в аварійному чи передаварійному стані – це ризик для безпеки руху, а також обмеження проїзду великовагових траснпортних засобів.

Читайте також: За хабарництво судитимуть жителя Чорткова (Фото)

Фото: Служба відновлення
Exit mobile version