Воїн з Тернопільщини Роман Середа отримав нагороду “Лицарський Хрест”

Солдата Романа Середу з Тернопільщини міністра оборони України відзначив нагородою “Лицарський Хрест”. Захисник від початку повномасштабного російського вторгнення проходить службу в складі 82 окремого батальйону. Про це пише Файне місто з посиланням на 105 окрему бригаду територіальної оборони ЗСУ.

Як йдеться у повідомленні, воїн відзначився під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Масютівка Куп’янського району Харківської області.

Зранку розпочався масований артилерійський обстріл ворога по всій лінії оборони з одночасним скиданням ворогом боєприпасів з безпілотників. Потім штурмові дії ворога наших позиці», – пригадує гранатометник механізованої роти.

Внаслідок ворожого артилерійського обстрілу Роман Середа отримав контузію. Він самостійно надав собі допомогу і продовжив бій.

Через деякий час бронебійна ворожа куля пробила мій бронежилет, чохол в якому знаходились бронеплити порвався на двоє і бронежилет злетів з мене. На «бронику» знаходились, підсумок з трьома магазинами, аптечка та два турнікети, кровоспинні також злетіли. Після тривалої стрільби мій автомат заклинив і перестав стріляти, самостійно я його не зміг полагодити тому застосовував все що міг, аби відстрілюватися, – ділиться солдат.

Роман із побратимом побачили, що ворог, в якого була чисельна перевага, практично нас їх в кільце, а зброя уже була не дієздатною. Тому захисники прийняли рішення відходити в бік річки Оскіл через болото.

Ми відходили, далі я озирнувся і побачив, що ворожим артилерійським попаданням було знищено бліндаж в якому ми щойно знаходились. Противник продовжував нас переслідувати, але ми їх закидали гранатами при наближенні, що зупинило подальше вороже просування та дало нам змогу перейти впритул до річки. Перепливаючи водойму, я допоміг побратиму, він теж був поранений і самотужки не міг переплисти її, бувало тягнув нас обох на дно, але ми перепливли та добралися до позицій Збройних Сил України, – додав військовослужбовець.
Фото: 105 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ

Днями відбулось нагородження військовослужбовців механізованої роти 82 батальйону бригади. Серед них є Герой Роман Середа. Він отримав “Лицарський Хрест” від міністра оборони України.

Читайте також: На Чортківщині захисник Іван Мушка відзначений нагородою Міністерства оборони України

Exit mobile version