З’являться мобільні та сімейні дитсадки: Рада ухвалила закон про дошкільну освіту

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Верховна Рада ухвалила в цілому закон про дошкільну освіту. Він пропонує 7 форм організації освітньої діяльності, серед яких, зокрема, є мобільні та сімейні дитсадки. Про це пише Файне місто з посиланням на народного депутата України Ярослава Железняка.

Прийнято №8030 – Закон про дошкільну освіту в цілому. За (проголосували – ред.) 299 (народних депутатів – ред.), – написав Железняк.

У пояснювальній записці зазначається, що законом впорядковується перелік суб’єктів освітньої діяльності, визначення їх прав та обов’язків.

Замість чинного переліку типів закладів дошкільної освіти, яким до цього часу користувалися лише заклади дошкільної освіти, сформований новий перелік з новим терміном «форми організації освітньої діяльності». Пропонується 7 форм організації освітньої діяльності (ясельки, дитячий садочок, спеціальний дитячий садочок, мобільний дитячий садочок, сімейний дитячий садочок, центр педагогічного партнерства, центр розвитку дитини), – йдеться у пояснювальній записці.

Також в ухваленому законі визначили термін «здорове освітнє середовище», уведеного Президентом України у Національній стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі (Указ Президента України від 25 травня 2020 року № 195/2020). Також закріпмлм механізми забезпечення здорового освітнього середовища у сфері дошкільної освіти.

Читайте також: Чи перераховуватимуть субсидії через подорожчання електрики: у Пенсійному фонді дали відповідь

Exit mobile version