Двоє захисників з Тернопільщини взяли участь у національному відборі до збірної України Ігри Нескорених 2025

Фото: Invictus Games

З 30 травня до 2 червня у Києві тривали національні змагання з адаптивних видів спорту серед поранених військовослужбовців та ветеранів Ігри Нескорених. Тернопіль представляли Ангел Руслан Петрович та Курилович Василь Петрович. Про це пише Файне місто посилаючись на Invictus Games.

Саме з національних змагань починається відбір команди на міжнародний захід з адаптивних видів спорту Ігри Нескорених, який пройде у лютому 2025 року в Ванкувері та Вістлері, Канада.

Цьогорічний національний відбір до збірної Ігри Нескорених став наймасштабнішим ветеранським спортивним заходом, обʼєднавши військовослужбовців та ветеранів, які отримали травми, поранення або захворювання, пов’язанні з виконанням бойових завдань на фронті, майже з кожної області України, а також цьогоріч участь у нацзмаганнях взяв один представник Фінляндії, який брав участь у боях на захист України., – йдеться у повідомленні.
Фото: Invictus Games

Національні змагання стали наймасштабнішим ветеранським спортивним заходом, обʼєднавши військовослужбовців та ветеранів з кожної області України: 

Учасники змагалися у 9 адаптивних видах спорту: легка атлетика (біг, штовхання ядра, метання диска), велоспорт, плавання, волейбол сидячи, баскетбол на кріслах колісних, паверліфтинг, веслування на тренажерах, стрільба з лука та настільний теніс. Більшість учасників випробовували свої сили в обраних видах спорту вперше.

Тепер, протягом червня спеціальна комісія обере з усіх учасників 35 тих, хто представить Україну на міжнародному спортивному заході Ігри Нескорених 2025.

Читайте також: Тернопіль готується до відкриття пляжного сезону (Відео)

Exit mobile version