Присвоїти звання Героя України просять загиблому військовому Олегу Єрмошину з Тернопільщини

Жителів Тернопільщини закликають підписати петицію про присвоєння звання «Героя України» (посмертно) Олегу Єрмошину. Ініціатором петиції є Наталія Скічко. Про це пише Файне місто з посиланням на Інтернет-представництво Президента України.

Олега Єрмошина призвали на військову службу під час мобілізації 28 лютого 2022 року. Він служив старшим сапером 2-го інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу військової частини А7100,16 ОСБ.

Від початку і до кінця перебував в зоні бойових дій. Воїн загинув 4 травня 2024 року у віці 48 років під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Левадне Пологівського району Запорізької області.

16 травня Наталія Скічко оприлюднила петицію на сайті президента з проханням присвоїти Олегу почесне звання Героя України (посмертно).

Зі слів побратимів він був вправним і мужнім воїном, користувався повагою і авторитетом, його енергія, і завзятістю заряджали і гуртували колектив, був щирим, відвертим, доброзичливим, надійним товаришем, – йдеться у тексті петиції.

Раніше Олега нагородили такими нагрудними медалями:

Станом на 3 червня петиція зібрала 7 858 голосів з необхідних 25 000. До кінця збору голосів залишилось 74 дні.

Доєднатись до ініціативи та підписати петицію можна за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/226404

Читайте також: У Теребовлі зустріли Героя Павла Луціва (Фото)

Підготувала Катерина Ковалик

Exit mobile version