У Тернополі відбудеться Всеукраїнська акція «Голоси дітей»

Фото ілюстративне

У вівторок, 4 червня, у Тернополі відбудеться Всеукраїнська акція «Голоси дітей». Захід присвячений пам’яті маленьких українців, чиє життя забрала війна внаслідок збройної агресії рф проти України. Початок об 11:00 год на Майдані Волі. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду

Усіх небайдужих закликають долучитись до акції та прив’язати на дерево дзвіночок, який символізує голоси вбитих маленьких українців.

У міськраді нагадують, починаючи з 2014 року, через військову агресію українські сім’ї та діти перебувають у постійній небезпеці, отримують травми, поранення i втрачають життя.  Відповідно до інформації з державного порталу «Діти війни», станом на 2 травня 2024 року внаслідок збройної агресії РФ проти України Офісом Генерального прокурора зафіксовано 1311 випадків поранення та 545 фактів загибелі дітей. Проте такі дані не є остаточними, оскільки неможливо отримати достовірну інформацію через активні бойові дії i тимчасову окупацію частини території України.

Також у повідомленні додають, 4 червня 2022 року Перша леді України Олена Зеленська започаткувала щорічне проведення акції «Голоси дітей», присвяченої пам’яті маленьких українців, чиє життя забрала війна.

Читайте також: У Тернополі запрацює табір «Fayno Camp» 

Exit mobile version