Соціально-житловий комплекс «Чортків єднає» для переселенців запрацював на Тернопільщині (Фото)

У Чорткові відкрили соціально-житловий комплекс «Чортків єднає». Він став оселею для 40 людей зі Сходу та Півдня, які через війну втратили домівки. Про це пише Файне місто з посиланням на Чортківську міську раду.

Як йдеться у повідомленні, колишній гуртожиток на той час ще Чортківської гімназії №3 ім. Романа Ільяшенка довго стояв без діла. Коли почалась повномасштабна війна і до Чорткова в пошуках безпечного місця приїхали декілька тисяч українців зі сходу та півдня країни, команда міської ради шукала міжнародні проекти та партнерів, які б допомогли реалізувати задум.

Фото: Чортківська міська рада

І все задумане вдалось втілити у життя завдяки новій програмі «Підтримка ЄС для нагальних потреб розміщення внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні», що фінансується Європейським Союзом і реалізується під управлінням НЕФКО. Загальний бюджет нашого проекту становить 1 млн 960 тис. євро, – зазначили у Чортківській міськраді.

Колишній гуртожиток, який передали на баланс територіального центру соціального обслуговування Чорткова, перетворили у зручний багатоквартирний будинок для нових мешканців нашого міста.

У ході ремонтних робіт виконали повну термомодернізацію будівлі та підвалу, замінили дах, усі вікна та двері, збудували захисне укриття (яке слугуватиме і для учнів Чортківської гімназії №3 ім. Р. Ільяшенка!), встановили нову систему опалення, індивідуальний тепловий пункт, нові твердопаливні котли, зробили внутрішні ремонти, придбали у кожну smart-квартиру меблі, побутову техніку, сантехніку, зробили дитячий простір всередині будівлі та дитячий майданчик надворі.

Завершення проєкту реконструкції житла в Чорткові становить важливу віху для НЕФКО, підтверджуючи наше прагнення дати українським переселенцям прихисток та надію, – прокоментувала Тетяна Веха, адміністраторка проєктів НЕФКО. – Уже понад половину проєктів програми «Підтримка ЄС для задоволення нагальних житлових потреб внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні» завершено, і ініціатива досягає визначних успіхів, забезпечуючи внутрішньо переміщених осіб житлом та просуваючи зелений перехід в Україні.

Центр соціального обслуговування запрацював у Чорткові

Також у Чорткові відкрили Центр соціального обслуговування, де створили чотири робочі місця для людей зі сходу та півдня України. Вони офіційно працюватимуть у перукарському салоні, ательє з ремонту одягу та майстерні з ремонту взуття, надаючи послуги за соціальними цінами. Усі працевлаштовані проживатимуть у відремонтованому житловому комплексі «Чортків єднає»!

Читайте також: У Тернополі жителі багатоповерхівок можуть отримати цілодобовий відеонагляд

Exit mobile version