Підрядник привласнив майже 25 млн гривень під час будівництва Палацу спорту в Тернополі (Фото)

Фото: ГУНП в Тернопільській області

Слідчі поліції скерували до суду обвинувальний акт щодо підрядника, який привласнив майже 25 млн грн під час будівництва Палацу спорту в Тернополі. Фігуранту загрожує до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільщини.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області спільно зі слідчими обласної поліції встановили, що ще у 2019 році один зі структурних підрозділів Тернопільської міської ради уклав договір з будівельною організацією на виконання робіт на об’єкті. На це підприємству було виділено з бюджету понад 30 млн грн.

Фото: ГУНП в Тернопільській області

Однак, правоохоронці з’ясували, що підрядник не виконав умови договору в повному обсязі. Він склав, підписав та завірив печаткою офіційні документи, умисно зазначивши в них завідомо неправдиві відомості про закуплені матеріали та виконані роботи, які не були передбачені кошторисно-проєктною документацією. Крім того, частину коштів, отриманих з бюджету на будівництво Палацу спорту, пішли не за призначенням.

Загальна сума збитків, завданих одному зі структурних підрозділів Тернопільської міської ради внаслідок незаконних дій підрядника, склала майже 25 мільйонів гривень, – зазначають у поліції.
Фото: ГУНП в Тернопільській області

Слідчі поліції висунули фігуранту обвинувачення за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) та ч. 1 ст. 366 (видача службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт слідчі скерували до суду.

Читайте також: У Тернополі судитимуть організатора корупційної схеми, який за $12 000 обіцяв “вплинути” на ВЛК 

Exit mobile version