На Тернопільщині прогресує реконструкція мосту через річку Гнізна (Фото)

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

Триває реконструкція мосту через річку Гнізна в Теребовлі на 354 кілометрі траси міжнародного значення М-19. Мостобудівники зараз працюють над основами трьох майбутніх опор мосту. Про це пише Файне місто з посиланням на Службу відновлення та розвитку інфраструктури Тернопільської області.

Як йдеться у повідомленні, на перших двох опорах вже завершили влаштування буронабивних паль. 34 стрижні влаштували на глибину 12 метрів. Крім цього, на опорі №1 зробили бетонну основу під ростверк – верхню частину пальового фундаменту. Далі на цій бетонній конструкції будуватимуть опору.

Крім цього, в рамках реконструкції мосту, підрядна організація перенесла магістральний водогін міста Теребовля, частина якого пролягала в річищі Гнізної. Влаштували нові труби, клапани, а також захистили водогін від впливу зовнішніх факторів.
Після перенесення водогону багатотонний буронабивний кран почав робити свердловини під останню, третю опору мосту у Теребовлі. У пробурені свердловини мостобудівники заливають бетонну суміш, щоб надалі встановити арматурний каркас майбутніх паль, – йдеться у повідомленні.

Усього на мосту буде 3 опори, в основі яких – 58 палей. У Службі зауважують, що для влаштування кожного стрижня використовують більш ніж 7 метрів кубічних бетону. Для того, щоб матеріал набув необхідної міцності, потрібно щонайменше 28 днів.

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

Також підкреслимо, що після цього терміну підрядна організація Служби відновлення проводить випробування несучої здатності влаштованих паль. Це запорука того, що новий міст у Теребовлі служитиме десятиліттями, – додали у пресслужбі.

Контроль за всім процесом реконструкції мосту у Теребовлі – багатоетапний. Роботи перевіряють як кваліфіковані інженери Служби відновлення, так і незалежний інженер-консультант.

Окрім будівництва самого мосту, в межах реконструкції Служба відновлення також замінює міські комунікації на підходах до нього .

Рух транспорту

Нагадуємо, що з 3 червня у зв’язку з цими роботами тимчасову переправу біля реконструйованого мосту у Теребовлі буде закритий.

Деталі об’їзду та коли відновлять рух – читайте у попередньому матеріалі: Закриють на ремонт аварійний міст на Тернопільщині

Exit mobile version