Перекомісія для «обмежено придатних» з 1 червня: що потрібно знати

Фото ілюстративне

В Україні скасували статус «обмежено придатний». З 1 червня військовозобов’язані з таким статусом повинні будуть пройти повторний медичний огляд, де їх визнають придатними або ж непридатними до служби. Про це пише Файне місто з посиланням на Закон про забезпечення прав військових на соціальний захист.

Призовники зі статусом “обмежено придатний до військової служби” мають пройти повторний медичний огляд, де отримають нову категорію. Таких громадян почали викликати на ВЛК з 18 травня, коли вступив в силу новий закон про мобілізацію. На переогляд їм дається час до 4 лютого 2025 року. Також обмежено придатних стосується оновлення даних у ТЦК.

Згідно із Законом про військово-лікарську експертизу в ЗСУ, колишні обмежено придатні після ВЛК, залежно від встановленого діагнозу, отримають один із таких статусів:

Міністерство оборони також визначає, з якими хворобами не беруть в армію. Якщо обмежено придатний до служби призовник мав такий діагноз, то після перекомісії його можуть визнати непридатним до служби.

До хвороб, з якими виключають із військового обліку, належать:

Читайте також: Тернополянка Ольга Коновал відкрила масштабне виробництво дронів в день народження загиблого на війні чоловіка

Підготувала Дарина Магдій

Exit mobile version