Незаконну вирубку лісу на сотні тисяч гривень виявили на Тернопільщині

У Гусятинській громаді на Тернопільщині виявили незаконну вирубку дерев. Сума збитків становить понад 330 000 гривень. Про це пише Файне місто з посиланням на Державну екологічну інспекцію у Тернопільській області.

У лісових насадженнях на землях запасу Постолівського старостинського округу працівники екоінспекції зафіксували незаконну вирубку 14 дерев. Розмір шкоди, заподіяної лісу незаконною рубкою дерев, склав понад 85 000 гривень.

Фото: Державна екологічна інспекція у Тернопільській області

Ще 27 пнів незаконно зрубаних дерев виявили у лісових урочищах на території Самолусківського старостинського округу. Розмір шкоди, завданої лісу, склав понад 147 000 гривень.

Фото: Державна екологічна інспекція у Тернопільській області

Подібне правопорушення знайшли і на землях запасу на території Городницького старостинського округу. Тут незаконно зрубали 15 дерев, чим завдали шкоди лісу на 97 000 гривень.

Фото: Державна екологічна інспекція у Тернопільській області

За усіма виявленими порушеннями Гусятинській селищній раді направлено претензію для добровільного відшкодування збитків, завданих лісовому фонду на загальну суму 330 тис грн, – йдеться у повідомленні екоінспекції.

У пресслужбі додали, що відповідно до вимог ст. 33 «Повноваження сільських, селищних, міських рад у сфері лісових відносин» Лісового кодексу України, до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить забезпечення охорони, захисту, відтворення, підвищення продуктивності лісових насаджень, посилення їх корисних властивостей, підвищення родючості ґрунтів, дотримання правил і норм використання лісових ресурсів у межах лісів комунальної власності.

Крім того, згідно з вимогами ст. 107 цього кодексу, шкода, заподіяна лісу, не наданому в користування, у разі невстановлення осіб, винних у заподіянні шкоди, відшкодовується органом місцевого самоврядування, у межах території якого знаходиться ліс.

Читайте також: Продовжується поточний ремонт дорожнього покриття та прибудинкових територій у Тернополі

Exit mobile version