В Україні деяким 17-річним юнакам можуть надсилати повістки

Фото: вільні джерела

ілюстративне

Українські юнаки, яким виповнюється 17 років мають обовʼязково стати на військовий облік. Якщо вони цього не зроблять, їм випишуть повістку. Про це пише Файне місто з посиланням на Сухопутні війська ЗС України.

Відповідно до статті 14 Закону “Про військовий обов’язок і військову службу” щороку протягом січня – березня беруться на облік громадяни України чоловічої статі, яким у рік взяття на військовий облік виповнюється 17 років.

Взяття громадян України на військовий облік призовників здійснюється у районних (міських) ТЦК та соціальної підтримки за місцем проживання.

Для взяття на військовий облік юнаки зобов’язані особисто прибути до відповідного районного (міського) ТЦК у строк, визначений у повістці, та подати необхідні документи, перелік яких встановлюється Міністерством оборони України.

Юнаки, які з певних причин не стали на військовий облік, оповіщаються за місцем реєстрації за допомогою повісток, для прибуття в ТЦК та постановки на військовий облік, – зазначають у повідомленні.

Сухопутні війська наголосили, що постановка на військовий облік не має відношення до мобілізаційних заходів, які тривають.

Читайте також: Тролейбуси №1, 7, 9 не заїжджатимуть на автовокзал у Тернополі 

Exit mobile version