Завершується ремонт моста неподалік Тернополя (Фото)

На Тернопільщині поблизу села Плотича завершується ремонт мосту. Наразі ремонтники нанесли фінішний шар асфальтобетону. Про це пише Файне місто з посиланням на Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

Підрядна організація Служби відновлення нанесла на відремонтовану споруду та підходи до неї фінішний шар асфальтобетонного покриття. Це дозволило відкрили повноцінний рух транспорту в обидва боки на ділянці траси Р-39.

Дорогу привели до нормативних поздовжніх, поперечних ухилів та геометричних параметрів. Це поліпшить оглядовість на ділянці автошляху Р-39, а відтак безпеку руху, – йдеться у повідомленні.
Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

На об’єкті залишилося виконати завершальні роботи. Там встановлять нові дорожні знаки та нанесуть розмітку.

Нагадаємо, що у межах капітального ремонту замість конструкції мосту влаштували водопропускну трубу. У Службі відновлення зазначають, що це забезпечить збільшення водопропускної здатність штучної споруди, що особливо важливо під час весняного водопілля.

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

Міст потрібно було негайно ремонтувати

Торік Служба відновлення та розвитку інфраструктури розпочала ремонт штучної споруди на трасі Р-39 Броди – Тернопіль на під’їзді до обласного центру. Міст через струмок був зведений 1952 року. Через численні дефекти його було потрібно невідкладно відремонтувати.

Штучна споруда перебувала у 5 непрацездатному стані з обмеження руху транспорту по ній 10 т, що в умовах постійного транзиту через Тернопільську область гуманітарних та оборонних вантажів значно ускладнювало логістику.

У 2023 році Кабінет Міністрів України спрямував кошти Європейського інвестиційного банку на капітальний ремонт мосту поблизу села Плотича.

Читайте також: У Теребовлі перекриють переправу біля мосту на майже 3 місяці (Схеми об’їзду)

Exit mobile version