Всеукраїнська проща Марійських і Вівтарних дружин відбулась у Зарваниці (Фото)

У суботу, 25 травня, Зарваниця вкотре стала місцем єднання та молитви для учасників VII Всеукраїнської прощі Марійських і Вівтарних дружин. Цьогорічна проща об’єднала сотні дітей та молоді з різних куточків України, щоб разом прославити Бога, почерпнути духовну силу та здобути нове натхнення для служіння церкві та ближнім. Про це пише Файне місто з посиланням на Марійський духовний центр “Зарваниця”.

Фото: Марійський духовний центр “Зарваниця”

Урочисте відкриття прощі розпочалося з Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив Митрополит Тернопільсько-Зборівської архиєпархії – владика Василій Семенюк у співслужінні численних душпастирів Марійських і Вівтарних дружин. У своїй проповіді він закликав присутніх до щирої молитви, єднання з Богородицею та активного служіння.

Фото: Марійський духовний центр “Зарваниця”

Літургію співав хор, який складався з молоді. Опісля за давньою традицією, відбулось водосвяття біля чудотворного джерела, на якому владика окропив кілька тисяч маленьких паломників святою водою. Також після всіх урочистих частин, волонтери почали пригощати молодь чаєм та солодощами.

Фото: Наталя Ярославська / Файне місто

Після обіду програму прощі організували аніматори та студенти Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого. В неї входили:

Фото: Наталя Ярославська / Файне місто

Завершилась проща Молебнем до Пресвятої Богородиці та традиційним флешмобом, а саме створенням живої вервиці.

Читайте також: Майже 2,5 тисячі молодих людей Тернопільщини шукали роботу від початку року 

Автор: Наталя Ярославська

Exit mobile version