Одинадцяті Наукові пікніки в Тернополі: як усе відбулося? (Фото)

Фото: Вікторія Кузьма/Файне місто

У неділю, 26 травня, у Тернополі відбулися 11-ті Наукові пікніки. Захід тривав з 13:00 до 17:00 год на Театральному майдані, пише Файне місто.

Організаторами події є Тернопільська міська рада за координації Управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей, спільно з громадською організацією «Центр Науки Тернополя» та Благодійним фондом «МХП Громаді».

Наукові пікніки відбувалися й раніше, але дуже багато людей не знали про це. До прикладу, перший раз я волонтерила саме на культурних пікніках, які досить відрізняються від цих, а минулого року я була проходом тут і було дуже цікаво дивитися, які в кого експерименти. А зараз я це бачу більше зі сторони організації, і це ще цікавіше, масштабніше. Я розумію, скільки людей були до цього дотичні,— поділилася стажерка Управління сімʼї, молодіжної політики та захисту дітей у рамках Молодіжного стажування у виконавчих органах Тернопільської міської ради Діана Романець.
Фото: Вікторія Кузьма/Файне місто

На дійстві були присутні тернопільські громадські організації, університети, коледжі, школи, фонди та представники бізнесу тощо.

Ми проводимо різноманітні методики, зокрема: соціонічний тест, психогеометричний тест, також визначаємо тип особистості та площину мислення за допомогою кубиків Кооса,— додала представниця ГО «Центр психології Тетяни Білінської» Анастасія Цимбаліста
Фото: Вікторія Кузьма/Файне місто

Кожен відвідувач мав змогу спробувати себе в різних інтерактивах: від психологічного тесту до можливості дізнатися свою групу крові.

Цього року ми підготували кілька тестів для того, щоб люди могли більше пізнати себе, адже вивчаючи себе — люди досліджують все навколо. Якщо є розуміння ким є ти — ти зможеш зрозуміти, як відбуваються інші речі у світі, а це і є ґрунтом науки,— доповнила ще одна із представниць ГО «Центр психології Тетяни Білінської» Дарина Романів.
Фото: Вікторія Кузьма/Файне місто

За словами ВО студентського декана Христини Полянської, хіміко-біологічний факультет для тернополян та гостей нашого міста підготував різні завдання. Серед них інтерактиви на визначення «Наскільки ти правша, наскільки ти лівша», «Як дослідити дві півкулі головного мозку», тощо. Також у кожного відвідувача була можливість взяти участь у різних хімічних дослідах. Крім того, представники факультету розповідали людям про їхні програми, спеціальності та заохочували їх разом з ними створювати і досліджувати природу.

Своїми враженнями щодо дійства поділилися не лише учасники фестивалю, але й волонтерки для яких, як і підготовка так і сама подія були значущими.

Під час волонтерства ти можеш познайомитися із різними палатками, поспілкуватися на більш глобальному рівні з учасниками компаній, а саме: чим вони займаються, як до них долучитися та як вони можуть підтримати наші громадські організації,— розповіла стажерка Управління сімʼї, молодіжної політики та захисту дітей у рамках Молодіжного стажування у виконавчих органах Тернопільської міської ради Олена Боляк.
Фото: Вікторія Кузьма/Файне місто

Загалом на заході були задіяні 40 команд. Вони проводили свої досліди та демонстрували свої проєкти у 45 наметах просто неба.

Для мене бути волонтеркою на цьому заході дуже прикольно через те, що, по-перше, я відчуваю свою дотичність до змін в Тернополі. По-друге, не так багато заходів можуть обʼєднати організації, служби, школи та заклади вищої освіти разом, як ми можемо побачити тут, – додала Діана Романець.
Фото: Вікторія Кузьма/Файне місто

За даними з офіційної сторінки Наукових пікніків в Україні у соцмережі Facebook, ця ініціатива проводиться з метою популяризувати науку по всій країні ще з 2013 року.

З психологічної точки такі заходи потрібні, адже вони обʼєднують людей довкола різного віку, категорій, рівня освіти, думок. Переконана, що хлопці та дівчата, які на передовій для того і стоять там, щоб ми тут, в тилу, відчували впевненість, не виїжджали з Батьківщини, підтримували економіку, виховували дітей, розвивали майбутнє покоління і готували їх до розбудови України. Єдине, що, звичайно, варто памʼятати про воїнів, які на передовій, адже їх можна підтримувати, донатити з усіх сил,— зазначила В.О. декана, доцентка кафедри психології і консультування Зоряна Адамська.

Загалом на локаціях демонстрували понад 500 різних дослідів. 

Читайте також: Літні табори невдовзі запрацюють у Тернополі

Автор: Вікторія Кузьма

Exit mobile version