Картопля, капуста, помідори і перець: які ціни на молоді овочі у Тернополі (Фото)

У Тернополі сезон продажу молодих овочів у самому розпалі. На прилавках можна знайти огірки, помідори, капусту, кабачки тощо. Актуальні ціни — далі у матеріалі Файного міста

Так, на тернопільському овочевому ринку у травні ціни значно знизились, якщо порівнювати з березнем-квітнем. Продавці зазначають, що картопля є однією з основних культур у нашому регіоні. Молода біла картопля в цьому сезоні коштує від 50 до 70 грн/кг, тоді як старий урожай минулого року продається за 20-30 грн/кг.

Фото: Анастасія Нагорна/Файне місто

Суттєво знизились ціни на молоду білокачанну капусту. На початку весни її вартість була приблизно 70 грн/кг, ближче великодніх свят – 35 грн/кг, а станом на сьогодні – 10-15 грн/кг.

Фото: Анастасія Нагорна/Файне місто

Щодо цін на помідори та перець, то наразі ці овочі значно дешевші на ринку. Там за томати потрібно заплатити 60-85 грн/кг, за перець – 140 грн/кг. В цей час у супермаркетах вартість помідорів складає близько 100 грн/кг, а ціна перцю – в середньому 230 грн/кг.

Фото: Анастасія Нагорна/Файне місто

Ціни на овочі не змінилися, які були в минулому році такі і зараз. Помідори ще турецькі завозимо, але є вже багато наших продуктів, проте ціни на них кусаються, – зазначила одна з продавчинь.

Водночас продавці кажуть, що враховуючи сезонність, ціни на овочевому ринку зараз більш-менш стабілізуються.

Вартість знизилась майже на всі овочі. Тепер я можу собі дозволити придбати навіть молоду картоплю, – каже покупчиня Лариса.

Зазначимо, вибираючи місце покупки, враховуйте власні пріоритети – економію чи зручність.

Читайте також: Травневий топ вакансій на ринку праці Тернопільщини

Автор: Анастасія Нагорна

Exit mobile version