Звання «Герой України» просять присвоїти воїну Сергію Марущаку з Тернопільщини

На Тернопільщині збирають підписи про присвоєння звання «Герой України» з врученням ордена «Золота Зірка» захиснику Сергію Марущаку. Петицію зареєструвала Олена Марущак на офіційному інтернет-представництві Президента України. Про це пише Файне місто з посиланням на Чортківську міську раду.

Сергій народився 29 липня 1989 року в селі Скородинці Чортківського району Тернопільської області. З перших днів долучився до захисту України та пішов на фронт. Служив солдатом-розвідником-санітаром 3-го розвідувального відділення 3-го розвідувального взводу розвідувальної роти військової частини А 0284. Воїн виконував бойові завдання разом з побратимами на Донецькому та Луганському напрямках, на позиціях в районі Краматорська.

Для побратимів був справжнім та вірним другом, підтримкою в найскладніші моменти фронтового життя. Він був справжнім воїном, патріотом, зразком незламності та міцності духу. Мріяв жити в вільній Україні, – йдеться у тексті петиції.

Разом з ним і пішов рідний брат – Марущак Борис, який брав участь в бойових діях у Бахмутському напрямку. Він вважається зниклим безвісти від 25 травня 2022 року по теперішній час.

Сергій Марущак загинув 8 травня 2022 року при виконанні бойового завдання поблизу міста Білогірське Краматорського району Луганської області.

Рідні просять долучитись до підпису петиції. З дня оприлюднення її підписали понад 17 тисяч осіб. До завершення збору підписів залишилося 28 днів. Необхідно зібрати 25 тисяч, аби її передали Президенту на розгляд.

Підписати петицію можна тут: https://petition.president.gov.ua/petition/221460?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3thE12etFGbPWln-vTXsz5o7RZoSpGNm7Gokq9w9DD89ZHIbSVBolFas4_aem_AY8axHOg1zBDLAsUfqXDN6Ejm4XwvTCGr89AtXjI7dKsZrRCPrJDQEqogzzRUU0_uZeyXBg3Ak-UnfB7PnbE66XF.

Читайте також: Меморіальну дошку та стелу пам’яті Героїв відкрили у тернопільському училищі

Автор: Дарина Магдій

Exit mobile version