У Тернополі відкрили Алею пам’яті «Незламні» до Дня Героїв України (Фото/Відео)

Фото: Дарина Магдій/Файне місто

Сьогодні, 23 травня, з нагоди Дня Героїв України, у центрі Тернополя на бульварі Тараса Шевченка відбулась спільна молитва та вшанування полеглих воїнів. Також офіційно відкрили Алею памʼяті «Незламні», пише Файне місто.

Впродовж бульвару у центрі міста облаштували нові металеві конструкції. На них розмістили портрети захисників, які віддали своє життя у російсько-українській війні від 2014 року. Як зазначили у міськраді, Алея – знак шани мужнім українським Захисникам і Захисницям, які ціною власного життя боролися за нашу незалежність та державність.

На відкриття зібрались десятки тернополян, щоби віддати шану військовослужбовцям. Серед них також були рідні полеглих воїнів.

На відкритті відбулось нагородження почесними державними званнями воїнів та сімей загиблих. Посмертно присвоїли звання «Почесний громадянин міста Тернополя» та вручили відзнаки рідним загиблих Героїв:

Фото: Дарина Магдій/Файне місто

З нагоди свята міський голова Сергій Надал також відзначив поліцейських та військовослужбовців, працівників військової служби правопорядку та нагородив Нагородними знаками, цінними подарунками та подяками.

Фото: Дарина Магдій/Файне місто

Згодом після закінчення урочистої частини родини та близькі полеглих захисників пішли покласти квіти та запалювати лампадки біля портретів героїв. Також до вшанування пам’яті долучились молодіжні громадські організації.

Кожен та кожна жителька міста можуть прийти до алеї пам’яті «Незламні» та віддати шану Героям.

Читайте також: На Тернопільщині відкрили меморіальні дошки двом полеглим Героям (Фото) 

Автор: Дарина Магдій

Exit mobile version