Близько 1000 тернополян можуть відключити від каналізації

Фото: Тернопільводоканал

У Тернополі з березня спеціалісти відключили від каналізації 81 квартиру. 36 абонентів оплатили заборгованість, відтак їхні домівки — знову з доступом до водовідведення. Але ще близько 1000 жителів міста під загрозою зіткнення з проблемою непрацюючого туалету через борги. Про це пише Файне місто з посиланням на КП “Тернопільводоканал”.

На жаль, деякі наші абоненти не зважають на цей важливий обов’язок — оплату комуналки. Місяцями, а то й роками боргують за централізоване водопостачання та водовідведення. І що найприкріше, ігнорують будь-які звернення нашого підприємства з пропозицією розтермінування заборгованості. Люди могли б поступово оплатити борг частинами й забути про проблему назавжди. Але ж ні. Таке враження, що деяким споживачам комфортніше залишатися в статусі «злісний боржник», – йдеться у повідомленні підприємства.
Фото: Тернопільводоканал

Зазначається, що є такі боржники, які не сплатили 3000 гривень чи більше за послуги «Тернопільводоканалу». Допоки існують недобросовісні споживачі, працівники підприємства вимушені й надалі перекривати каналізацію. Бо найчастіше це єдиний, хоч і радикальний, метод впливу на «хронічних» боржників.

Фото: Тернопільводоканал

Представники водопровідно-каналізаційної інспекції перед тим надсилають попередження абонентам (не менше, ніж за 30 днів до дати відключення). І прибувають до оселі лише після спілкування з головами ОСББ.

Читайте також: На Тернопільщині без електроенергії було понад 40 000 споживачів

Exit mobile version