Жителі Тернопільщини продовжують завдавати збитків рибному господарству (Відео)

Фото: Тернопільський рибоохоронний патруль

На Тернопільщині знову виявлено два факти порушень нерестової заборони. Браконьєри завдали державі збитків на суму 20 400 гривень. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільський рибоохоронний патруль.

Вчора, 2 травня під час проведення рибоохоронного рейду по водних об’єктах Тернопільської області на річці загальнодержавного значення Серет біля с. Буцнів виявлено мешканців с. Буцнів, які здійснювали лов сіткою підйомною «Хватка».

Порушникам вдалось виловити риби, а саме: карась сріблястий – 2 екз., плітка – 9 екз., окунь – 1екз. Всього 12 екз. риби, загальною вагою 1,100 кг. Збитки, завдані рибному господарству України, становлять – 20 400 грн.

Фото: рибоохоронний патруль

На винних осіб головними державними інспекторами Тернопільського рибоохоронного патруля складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч.4 ст. 85 КУпАП.

Також в ніч з 2 на 3 травня на річці загальнодержавного значення Збруч в Чортківському районі біля с. Кокошинці, було виявлено заборонені знаряддя лову – сітки ставні в кількості 5 од. Прийнятими заходами власника майна встановити не вдалося.

Фото: рибоохоронний патруль

Відповідно до вимог статті 63 ЗУ «Про тваринний світ» водні біоресурси, які знаходились в знаряддях лову, а саме: лящ- 23 екз., короп-3 екз., карась сріблястий – 47 екз., повернуто до природного середовища в живому та неушкодженому стані, чим попереджено їх загибель та нанесення збитків рибному господарству України на суму 123 352 грн.

Інспектори закликають громадян бути відповідальними, та дотримуватись законодавства. Якщо ви помітили порушення прохання одразу повідомляти на цілодобову «гарячу лінію» Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 52 – 00 – 22 та (097) 427- 85- 95.

Читайте також: На Тернопільщині засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 

Exit mobile version