Тернопіль вкотре отримав відзнаку у рейтингу прозорості міст в умовах війни

Фото: Тернопільська міська рада

Тернопіль отримав відзнаку від Transparency International Ukraine за результатами другого дослідження стану прозорості міст під час повномасштабної війни «Прозорість під обстрілами: чи досягли міста прогресу?». Місто потрапило до категорії «Прозорих муніципалітетів». Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

За результатами рейтингу, Тернопіль отримав одні із найвищих показників у рейтингу прозорості міст в умовах війни.

Фото:  «Transparent cities/Прозорі міста»

Команда «Transparent cities/Прозорі міста» відзначила місто у сфері інформації про роботу органу місцевого самоврядування, зокрема реалізація якої становить понад 96,2%; у сфері електронних інструментів, рівень реалізації яких склав понад 75%, – йдеться у повідомленні.

Серед іншого, наше місто виконало низку індикаторів, зокрема тих, що стосувалися реєстрів реклами, відомостей про житлові приміщення у власності громади, а також переліків договорів оренди земельних ділянок, чинних регуляторних актів та осіб, що прийняті поза конкурсом на службу в ОМС.

Фото: Тернопільська міська рада

До слова, перевірка міст здійснювалася шляхом аналізу офіційних і спеціалізованих вебсайтів міських рад, підпорядкованих їм відділів і підприємств.

Для Тернополя це вже друга висока відзнака від Transparency International Ukraine, – зазначають і міській раді.

Довідка. ТІ Україна започаткувала програму «Transparent cities/Прозорі міста» у 2017 році. Її мета — подолати корупцію на місцевому рівні та запровадити найкращі практики прозорості та підзвітності. 

Читайте також: Сезон водограїв розпочався у Тернополі (Фото/Відео) 

Exit mobile version