Чортківська громада стане частиною міжнародного туристичного проєкту “Camino Podolico”

Чортківська громада стане частиною міжнародного туристичного проєкту “Camino Podolico” (Подільський шлях святого Якова). Підписання протоколу про приєднання громади до проекту відбулося у Кам’янці-Подільському в рамках заходів, присвячених відкриттю туристичного сезону. Про це пише Файне місто з посиланням на Чортківську міську раду.

Як йдеться у повідомленні, туристичний піший маршрут “Camino Podolico” реалізовується у співпраці з Вінницькою міською радою і пролягає через 13 територіальних громад.

На сайті проєкту “Camino Podolico” зазначають, що Подільський шлях святого Якова — це культурно-пізнавальний та паломницький маршрут з Вінниці до Кам’янця-Подільського на зразок Шляхів святого Якова, які проходять через усю Європу та ведуть до міста Сантьяго де Компостела у Іспанії.

Шлях можна пройти за 12–14 днів. Для пілігримів підготовили інформацію про місця ночівлі та харчування та цікаві відомості про історію та пам’ятки краю. Більше того, для усіх охочих доступний електронний трек маршруту, який постійно вдосконалюється.

Кожен, хто долає маршрут пішки чи на велосипеді, отримає паспорт для відміток на початку маршруту та сертифікат проходження шляху. Створена туристична навігація для комфортного долання маршруту “Camino Podolico”, зокрема встановлено вказівники та стенди у кожній громаді, через яку проходить маршрут, та промарковано увесь шлях з Вінниці до Кам’янця-Подільського. Маршрут проходить через такі населені пункти: Вінниця, Гнівань, Браїлів, Жмеринка, Северинівка, Бар, Ялтушків, Віньківці, Зіньків, Маліївці, Дунаївці, Маків, Кам’янець-Подільський та інші мальовничі містечка та села Поділля. Тепер у ньому також буде вказана Чортківська громада.

Читайте також: Проща родин загиблих Героїв відбулася у духовному центрі «Зарваниця» (Фото)

Exit mobile version