Присвоїти звання Героя України просять загиблому воїну з Тернопільщини (Петиція)

Фотоколаж: Файне місто

Військовому Володимиру Пелипіву просять присвоїти звання Героя України (посмертно). Відповідну петицію №22/218592-еп зареєструвала сестра загиблого Ковач Людмила, пише Файне місто.

Володимир Пелипів, позивний “ХІМІК”, народився 10 березня1981 року в селі Воробіївка тодішнього Підволочиського району. Його призвали на військову службу 24 червня 2022 року. Був молодшим сержантом, служив командиром відділення хімічного, біологічного, радіаційного захисту 55 окремого стрілецького батальйону 63 окремої механізованої бригади.

Під час бойової служби захисник проявляв мужність, перебуваючи на різних ділянках фронту Донецької області. Життя воїна обірвалося 30 червня 2023 року в селі Роздолівка. Він загинув від авіаудару збройних сил російської федерації.

Молодший сержант ПЕЛИПІВ В.Я. протягом військової служби брав участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересах держави у зв’язку з військовою агресією pосійської федерації проти України. Його смерть пов’язана з виконанням обов’язків військової служби (захистом Батьківщини). Володимир з честю виконав свій обов’язок, щодо захисту своєї держави і до останнього подиху залишився вірним присязі та українському народові. За час служби у побратимів мав авторитет порядної людини, ризикував життям заради їх спасіння та завжди був готовий прийти на допомогу, – йдеться у тексті петиції.

Станом на 29 квітня петиція набрала 24213 голоси з 25000 необхідних. До кінця голосування залишилося всього 14 днів.

Доєднатися до ініціативи та підписати петицію можна за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/218592?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2glMSWhoVlIUG4RwfXtr2d-kNDPCDZ1yi2hnUnMFSJdGwP1f5Zk6BplBw_aem_Ae_A_QujIQJyrg3ioSgbHc01_mOaZL0p1DEA3O5CqLBq8t6CQNui8favTBk2Fn8aptGL6q1DWnZsrAZF-cgd6Fnk.

Я пишаюся своїм братом, діти – татом, а мати та батько своїм сином -Героєм. Володимир віддав своє життя за нас із вами, за вільну й неподільну Україну за спокійне, мирне небо та щасливе майбуття для своїх дітей, – відзначає у петиції сестра Героя.

До слова, присвоїти звання “Герой України” (посмертно) також просять старшому бойовому медику 24-ї бригади 24 ім. Короля Данила, старшому солдату Василю Гнатишину з Тернопільщини. Життя захисника обірвалося 9 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Сухий Ставок Херсонської області. Петицію №22/223702-еп зареєструвала сестра воїна Ірина Супрун.

Більше: Рідні захисника Василя Гнатишина з Тернопільщини просять підписати петицію про присвоєння звання Героя України

Автор: Володимир Вівсянник

Exit mobile version