Камери зі штучним інтелектом встановлять на дорогах Тернопільщини

На Тернопільщині встановлять 42 відеокамери TurretCam, які дозволять поліпшити якість системи моніторингу за станом доріг. Нові камери, які безкоштовно надала компанія Ajax Systems, замінять зношені та частково поламані пристрої. Про це пише Файне місто з посиланням на Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

Як йдеться у повідомленні, протягом останніх 15 років в області встановили 45 камер Hikvision, які утворюють єдину мережу відеонагляду за станом державних доріг й умовами руху. У процесі експлуатації частина пристроїв зазнала фізичного впливу та зносу і більше не може забезпечити ефективний та якісний моніторинг автомобільних доріг.

Камери Hikvision, які експлуатуються на автомобільних дорогах області – застарілі. Частина камер взагалі через суттєві технічні недоліки не виконує свою функцію і не підлягає ремонту.

Однак, відеокамери TurretCam мають кращі характеристики, у порівнянні з встановленими на мережі. Вони мають удвічі вищу роздільну здатність, функцію кодування відеопротоколу, розпізнавання об’єктів та софт, що виявляє рух у кадрі.

Передані камери за допомогою штучного інтелекту розпізнають різні типи об’єктів: людей, транспортні засоби чи тварин. Це дозволяє записувати лише відповідні події та використовувати менше пам’яті на жорсткому диску або носії.

Ми надзвичайно вдячні відповідальному українському бізнесу за допомогу державним органам під час війни. Нове обладнання від Ajax – це краща та швидша якість нашої роботи.
Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області завдяки мережі відеонагляду цілодобово стежить за ситуацією на автошляхах та має змогу оперативно вжити заходів при погіршенні погодних умов та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Це особливо важливо в осінньо-зимовий період. Розташовані відеокамери на небезпечних ділянках доріг з найбільшою інтенсивністю руху, спусках і підйомах та крутих поворотах, – сказав начальник Служби Микола Довгошия.

Як зазначили у службі відновлення, камери будуть встановлені на нових ділянках автошляхів для розширення моніторингу.

Читайте також: Українцям призупинили видачу паспортів за кордоном: деталі

Exit mobile version