На Тернопільщині вводять графіки обмеження споживання електроенергії

Фото ілюстративне // Джерело: УНІАН

У Тернопільській області сьогодні, 18 квітня, вводять графіки обмеження споживання електричної потужності. Вони діятимуть з 18:00 по 22:00 год для підприємств. Про це пише Файне місто з посиланням на АТ “Тернопільобленерго”.

Як йдеться у повідомленні, дане рішення обумовлене дефіцитом потужності в Об’єднаній енергосистемі України внаслідок пошкоджень енергооб’єктів обстрілами країни-агресора,. Також на це вплинуло зниження температури повітря у більшості регіонів.

Дані графіки вводяться для окремої групи юридичних споживачів, які задіяні у регулюванні навантаження та споживання електричної енергії.
Енергетики просять зберігати спокій,  дані графіки не стосуються вимкнення електроенергії побутовим споживачам, – наголосили енергетики.

Стан енергосистеми

За даними Укренерго, дефіцит електроенергії наявний сьогодні в енергосистемі протягом майже всієї доби. Він спричинений пошкодженнями, які росіяни завдали ракетними та дроновими ударами по українським електростанціям.
Вранці та вдень Диспетчерський центр залучає аварійну допомогу з енергосистем європейських країн.

З 18:00 до 22:00 для бізнесу та промисловості будуть застосовані графіки обмеження потужності. Ці заходи не торкнуться об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу.

На теплових електростанціях продовжуються аварійно-відновлювальні роботи після масованої ракетної атаки 11 квітня. Роботі сонячних електростанцій перешкоджає щільна хмарність в усіх регіонах. На атомних електростанціях триває планова ремонтна кампанія.

Всіх споживачів закликають ощадливо споживати електроенергію, а промисловість – максимально залучати імпорт електроенергії та використовувати, за наявності, альтернативні джерела живлення.

Читайте також: Жалоба на Лановеччині: у громаді попрощаються з воїном Василем Друзюком

Exit mobile version