На Тернопільщині блокуватимуть зарплатні картки через борги за холодну воду

Фото:

Блокування кредитної картки

Через борги за холодну воду можуть заблокувати зарплатну картку? Мова про один із крайніх методів боротьби зі злісними боржниками. Про йе пише Файне місто з посиланням на КП “Тернопільводоканал”.

Як запускають механізм блокування картки?

Спершу юристи КП «Тернопільводоканал» направляють заяву до суду про видачу судового наказу. Якщо суд видає судовий наказ, юристи звертаються до виконавчої служби. Державна виконавча служба відкриває виконавче провадження щодо боржників, стосовно яких виданий судовий наказ. У рамках виконавчого провадження Державна виконавча служба має право блокувати банківські картки. Отже, цей метод впливу на боржника застосовує виконавча служба.

Чи попереджають споживача про можливість блокування його картки?

Так, звісно. Водоканал надсилає абонентам попередження про борг і загрозу відкриття виконавчого провадження. Окрім того, споживачу неодноразово телефонують і пропонують допомогу в розв’язанні проблеми. Якщо людина не може одразу оплатити всю заборгованість, слід звернутися у відділ розрахунків населення і укласти договір на розтермінування боргу. У документі зазначать посильну суму, яку боржник сплачуватиме щомісяця.

Які банківські картки можуть заблокувати через заборгованість?

Виконавча служба має право звертати стягнення на заробітну плату, пенсію, стипендію, щоб звернути стягнення і задовольнити вимоги КП «Тернопільводоканал», оскільки підприємство надає послуги і відповідно до договору споживачі зобов’язані їх оплачувати.

Як діяти, якщо картку заблокували через злісну несплату комуналки?

Боржник повинен оплатити заборгованість. Він може це зробити, перерахувавши гроші на рахунок Державної виконавчої служби. Служба, у свою чергу, перешле кошти водоканалу. Також абонент має змогу оплатити заборгованість і безпосередньо «Тернопільводоканалу». Після цього юристи підприємства зможуть видати споживачу довідку чи заяву про відсутність заборгованості. Відтак Державна виконавча служба знімає арешти з карток.

Чому важливо не відтягувати оплату заборгованості до моменту блокування картки?

Якщо щодо боржника відкрили виконавче провадження, з нього окрім заборгованості за надані послуги, стягують ще судовий збір у сумі 302,8 грн і 10% виконавчого збору. Тому сума до оплати буде більшою.

Читайте також: Тернополян кличуть на майстер-клас з писанкарства та гаївок

Exit mobile version