На Тернопільщині екоінспекція знайшла 19 незаконних сміттєзвалищ

Фото: Державна екологічна інспекція

На території Гусятинської селищної громади виявлено 19 стихійних сміттєзвалищ. Про це пише Файне місто з посиланням на Державну екологічну інспекцію у Тернопільській області.

Під час планових перевірок об’єднаних територіальних громад області, спеціалістами Інспекції виявляється велика кількість звалищ з відходами. Це в свою чергу призводить до проблем стихійного виникнення сміттєзвалищ на Тернопільщині.

Зокрема, днями під час чергового заходу контролю за дотриманням природоохоронного законодавства на території Гусятинської селищної громади було виявлено 19 несанкціонованих сміттєзвалищ.

Фото: Державна екологічна інспекція у Тернопільській області 

Головна причина утворення таких сміттєзвалищ – відсутність усвідомлення в населення наслідків власних дій.

Несанкціоновані полігони із непотребом забруднюють ґрунт, повітря та водойми, а ще порушують екологічну рівновагу та загрожують здоров’ю людей, – йдеться у повідомленні.

За результатами обстеження, Інспекцією підготовлено та направлено на адресу територіальної громади вимогу, якою зобов’язано ліквідувати стихійні сміттєзвалища, а також вживати заходів щодо попередження таких порушень шляхом проведення просвітницької роботи, посилення контролю.

Читайте також: На Тернопільщині 5 громад візьмуть участь у новому проєкті з розвитку сімейного патронату

Exit mobile version