На Тернопільщині ремонтують основні державні дороги (Фото)

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

За минулий тиждень на Тернопільщині відремонтували майже 1000 квадратних метрів вибоїн на автошляхах з найвищою інтенсивністю руху. Про це пише Файне місто з посиланням на службу відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

Як зазначають у службі відновлення, в умовах воєнного стану першочергово зосереджують увагу на відновленні зруйнованих та аварійних штучних споруд і виконанні робіт з експлуатаційного утримання. Пріоритет мають автомобільні дороги I і II рівнів експлуатаційних вимог (відповідно до ДСТУ 3587:2022). Вибоїни латають за допомогою гарячого асфальтобетону та пневмо-струменевого методу.

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

Ліквідація ямковості – тимчасова міра забезпечення проїзду, яка не здатна замінити капітального ремонту покриття.

Відзначимо, що роботи виконуються в умовах суворої економії. Законом України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» від 09.11.2023 № 3460-IX суттєво змінено фінансування дорожньої галузі, а з 1 січня 2024 року кошти, які надходили у Дорожній фонд, з якого здійснювалося фінансування робіт з капітального, поточного ремонтів та експлуатаційного утримання автомобільних доріг, Уряд перенаправив на потреби оборони, – додали у службі відновлення.
Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

Ремонт доріг у Тернополі

До слова, цього тижня у Тернополі запланований поточний ремонт дороги за 11-ма адресами. Про повідомили у міській раді.

По 19 квітня поточні ремонти триватимуть на ділянках вулиць: 

Працівники підрядної організації також проводитимуть роботи зі зняття напливів ґрунту та змету на узбіччях з вул. 15 Квітня.

Нагадаємо, на ділянці дороги від перехрестя вулиць Андрія Сахарова – Романа Купчинського в напрямку до КНС проводиться поточний ремонт дорожнього покриття. Наразі там заплановано провести фрезування асфальтобетонного покриття, демонтаж бордюра, влаштування корита тротуару та піщано-щебеневої основи тротуару.

Окрім того, тривають роботи у дворах за адресами: вул. Збаразька, 31 (влаштування бордюрів), вул. Замкова, 5 (влаштування основи проїзду ) та вул. Київська, 6 (влаштування бордюрів, влаштування щебеневої основи проїзду).

Читайте також: У Тернополі висадили 80 дерев та 30 кущів з початку двомісячника благоустрою

Exit mobile version