Сезон фонтанів: чи запрацюють водограї у Тернополі в 2024 році

Фото: КП "Тернопільводоканал"

Цьогорічний сезон фонтанів у Тернополі — під питанням. За результатами опитування серед містян, влітку працюватимуть не всі водограї. Зекономлені гроші ж направлять на потреби ЗСУ. Про це пише Файне місто з посиланням на КП “Тернопільводоканал”.

Проте, точно запустять аераційний фонтан, щоб подбати про екологію ставу. Адже аерація дозволяє збагачувати воду киснем, а це зупинятиме процес «цвітіння» водойми.

Тому спеціалісти КП «Тернопільводоканал» разом із працівники управління ДСНС України в Тернопільській області, приступили до монтажу водограю.

Фото: КП “Тернопільводоканал”

Водоканалівці краном опускають насосні агрегати у воду, а водолази занурюються у ще прохолодну водойму, щоб розмістити їх у потрібному місці.

У кожному насосному агрегаті є насос і двигун. Недавно вони пройшли ремонт і реставрацію. З березня ми їх монтували і готували, а тепер опускаємо на дно ставу. Там насосні агрегати пробудуть аж до закриття сезону фонтанів. А «зимуватимуть» уже традиційно на нашому підприємстві. Що цікаво, восени підійматимемо їх із води також разом із водолазами, — пояснює начальник відділу каналізаційних насосних станцій Ігор Грицько.

«Тернопільводоканал» уже тривалий час опікується міськими водограями. Роботу фонтанів необхідно постійно контролювати, слідкувати, чи відмінно працюють двигуни, чи не засмічені форсунки.

До слова, водограям інколи шкодять й самі тернополяни. Наприклад, рибалки подеколи спеціально забивають елементи аераційного фонтану, щоб струмені не заважали релаксувати з вудкою. В інші фонтани дітлахи можуть, розважаючись, кидати листя або камінці. Тому, містян просять берегти водограї Тернополя.

Читайте також: У Тернополі з 12 квітня змінюється маршрут тролейбусів №11

Exit mobile version