Черговий масштабний обстріл України: під удар потрапили обʼєкти енергетичної інфраструктури

Фото: ДСНС України

Під час сьогоднішньої атаки росіяни випустили по Україні понад 40 ракет та ще близько 40 ударних дронів, – президент. У ніч на 11 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА. Про це пише Файне місто.

Загалом ворог застосував 82 засоби повітряного нападу. Знищено 57 повітряних цілей: 18 ракет та 39 ударних БПЛА.

Росіяни атакували об’єкти генерації та системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях, – міністр енергетики Галущенко.
Фото: ДСНС України

Тернопільщина

На Чортківщині ймовірно є наслідки нічної атаки. Чортківський міський голова на своїй сторінці у Facebook опублікував застереження для мешканців: “Шановні жителі Громади! Все добре. Прошу фото і відео не публікувати”.

Київщина

Під час повітряної тривоги на Київщині атаковано об’єкт критичної інфраструктури. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко. Наразі інформація щодо постраждалих та загиблих не надходила.Всі оперативні служби на місці, триває гасіння пожежі на об’єкті. Вся детальна інформація згодом.

Харківщина

Окупанти завдали щонайменше 10 ударів по критичній інфраструктурі міста Харків та області. Вже фіксуються перебої із електропостачанням. У Харкові зупинилося метро, – голова Харківської ОВА.

Львівщина

Уночі ворожі крилаті ракети різного класу та БпЛА атакували два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Львівській області. Це обʼєкт газорозподільчої інфраструктури у Стрийському районі та електропідстанція – у Червоноградському. Почалися пожежі. Їх оперативно загасили вогнеборці. Жертв та постраждалих нема. Усі системи життєзабезпечення Львівської області працюють у штатному режимі, – Львівська ОВА.

Запоріжжя

По Запорізькій області росіяни запустили керовані авіаційні ракети, є влучання. 2 ракети сили протиповітряної оборони знищили, але, на жаль, є і влучання. В Запорізькому районі пошкоджено об’єкт енергетичної інфраструктури. Деталі ще з’ясовуються. Інформація про постраждалих не надходила, – Запорізька ОВА.

Одещина

Наші сили ППО знищили 7 безпілотників. Уламки збитих «шахедів» спричинили займання на території енергетичного об’єкту. Пожежу оперативно ліквідовано. Люди не постраждали. Наразі відключених від електроенергії абонентів немає, – голова Одеської ОВА.

Миколаївщина

Під час бойової роботи сил протиповітряної оборони, уламки збитих БпЛА типу «Shahed-131/136» впали на відкритій території. Постраждалих немає, – голова Миколаївської ОВА.

Фото: ДСНС України

Вдячний усім, хто зараз ліквідовує наслідки російської атаки, і кожному воїну нашої ППО, який уночі був на варті. Понад 40 ракет та ще близько 40 ударних дронів. Частину ракет і «шахедів» вдалося збити. На жаль, лише частину, – йдеться у повідомленні Володимира Зеленського.

Президент вкотре нагадав, що потрібна ППО та інша оборонна підтримка, а не заплющування очей і довгі дискусії.

Читайте також: У Тернополі відкрили третій Центр ментального здоров’я (Фото/Відео)

Exit mobile version