Тернопіль прощається з воїнами Сергієм Коновалом і Тарасом Петришиним (Наживо/Відео)

Фото: Файне місто

Сьогодні, 10 квітня, Тернопіль у жалобі. Містяни прощаються із Героями Сергієм Коновалом («Нордом») і Тарасом Петришиним («Химерою»). Захисники боронили Україну ще з 2014 року. Воїни разом загинули 6 квітня 2024 року на Донеччині, пише Файне місто.

Чин похорону розпочався об 11:00 у Домі печалі. Віддати шану та помолитися за упокій воїнів прийшли десятки тернополян.

Далі похоронна процесія із домовинами воїнів вирушила на міське кладовище на вулиці Петра Батьківського. Там захисників навіки віддадуть землі…

Трансляція НАЖИВО. Відео також можете переглянути на нашій Фейсбук-сторінці.

Нагадаємо, Сергій і Тарас були воїнами 2 стрілецької роти «Сталева сотня» 2 стрілецького батальйону ім. Тараса Хамера 67-ї ОМБр ДУК «Правий сектор». Разом пройшли усі найгарячіші точки фронту. Захисників нагородили державними нагородами та вогнепальною зброєю.

Сумна звістка про загибель військових прийшла у Тернопільську громаду 7 квітня. Як повідомляв міський голова Сергій Надал, Сергій і Тарас загинули 6 квітня на Донеччині.

У вівторок, 9 квітня, з воїнами прощалися на Майдані Незалежності у Києві. Ввечері домовини з військовослужбовцями «Нордом» і «Химерою» доправили у рідне місто – Тернопіль. Кортеж із двома полеглими на війні захисниками супроводжували автомобілі із синьо-жовтими прапорами та мотоцикли. Сотні містян зустріли Героїв зі сльозами на колінах.

10 квітня на території Тернопільської громади оголошено Днем жалоби. Містян закликали на будинках і спорудах комунальної власності приспустити Державний Прапор України.

Студія Файне місто висловлює щирі співчуття рідним і близьким полеглих захисників. Розділяємо біль горя і тяжкої втрати разом з вами. Вічна слава і пам’ять мужнім Героям!

Читайте також: Тернопіль попрощався із захисником Віталієм Малюком (Фото/Відео)

Exit mobile version