У Тернополі судитимуть колоборантку, яка проводила псевдореферендуми на Херсонщині

Фото: Управління СБ України в Тернопільській області

За участь в організації псевдореферендуму на тимчасово окупованій території України судитимуть жительку Херсонщини. Про це пише Файне місто з посиланням на Управління СБ України в Тернопільській області.

Відомо, що 60-річна жителька села Гостроподолянське після захоплення Скадовського району Херсонщини росіянами добровільно пішла на співпрацю з ворогом та погодилась допомагати представникам окупаційної адміністрації в проведенні фейкового голосування за приєднання Херсонської області до складу російської федерації.

Разом з іншими членами виборчої комісії колаборантка з 25 по 27 вересня 2022 року здійснювала обхід будинків мешканців у с. Микільське Херсонського району Херсонської області, закликаючи місцевих жителів підтримати приєднання тимчасово окупованої території Херсонської області до складу рф, приносячи порожні бюлетені.

27 вересня 2022 року так звана «ЦВК Херсонської області» за результатами «підрахунку» бюлетенів визнала незаконний референдум про входження Херсонської області до складу рф таким, що відбувся, – йдеться у повідомленні Тернопільської обласної прокуратури.

Завершено спеціальне досудове розслідування, що здійснювало Управління СБУ в Тернопільській області.

За порушення ч.5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України їй загрожує покарання у вигляді 10 років позбавлення волі. Обвинувачена переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території, тривають комплексні заходи для її притягнення до фактичної відповідальності.

Читайте також: Понад 320 000 гривень заплатила тернополянка ворожці задля причарування хлопця 

Exit mobile version