Які обмеження діятимуть на мості біля “Політеху”: заступник міського голови Тернополя дав відповідь (Відео)

Фото:

Фото: Файне місто

З 12 квітня відбудуться зміни в організації дорожнього руху на шляхопроводі через залізничну колію від вул. Руської до просп. Степана Бандери. Детальніше про організацію руху транспорту розповів Файному місту заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Владислав Стемковський.

Як зазначив заступник, зміни пов’язані з обмеженою працездатністю окремих елементів моста.

Споруда отримала безповоротні наслідки і ремонтувати його неможливо. На сьогоднішній день він вважається аварійним і спеціалізована організація, яка провела обстеження, визнала його стан «четвертим» – це обмежено працездатним. Якби був уже «пʼятий» стан, то ми би були зобовʼязані припинити його експлуатацію. Але на сьогоднішній день він відіграє достатньо важливу роль у транспортному сполучення і міста Тернополя. Ним рухається багато громадського транспорту, – сказав Владислав Стемковським.

Які вводять зміни

Від цієї пʼятниці, 12 квітня, на мості діятимуть 2 обмеження.

Перше – це рух транспортних засобів загальною вагою до 18т, в тому числі громадського транспорту, зокрема так звані «гармошки» – зʼєднані тролейбуси, які мають близько 30т маси. На сьогоднішній день там рухаються близько 20 таких тролейбусів, які їдуть по 5 маршрутах. Депо зараз корегує схему завантаження окремих маршрутів певними видами транспортних засобів, збільшує кількість автобусів, зокрема рейсу 1-А, а в тролейбусах №1,2,5,10,11 – вони будуть рухатися тільки з використанням одинарних тролейбусів, який має вагу до 12т.
Друге обмеження – це інтервал між автомобілями 10 метрів, щоб одночасно на мості було менше транспортних засобів і менше навантаження, – наголосив заступник міського голови.

Також буде звернення до поліції, щоб встановити на мості камери, виявляти порушників та карати їх.

Питання щодо завантаженості вулиці Дивізії «Галичина»

Владислав Стемковський розповів, що наразі не завантажена вулиця Дивізії «Галичина», але її необхідно побудувати поністю.

Ми замовили проектно-кошторисну документацію на повну реконструкцію мосту, заміну елементів конструкції та на влаштування додаткової транспортної розвʼязки. В нас фактично не завантажена, «не працює» вулиця Дивізії «Галичина», там немає дорожньої, щебеневі основи, бруківка лежить фактично на піску, тому водії не люблять тієї дороги, відремонтувати її теж неможливо, її треба збудувати повністю. Але ми проектантам дали завдання зробити там транспорту розвʼязку, щоб «запрацювала» вулиця Дивізії «Галичина», – зазначив посадовець.

План «з’єднання» вулиць Бродівськоі і Микулинецької у майбутньому

Чиновник додав, що у планах є умовне «з’єднання» вулиць Бродівськоі і Микулинецької.

Взагалі-то, якщо глобально взяти, то вулицю Бродівську і вулицю Микулинецьку потрібно між собою зʼєднати. Колись така ідея була, тому що ми маємо певний розрив північної частини міста і південної. Ми впевнені у перемозі і в перспективі буде час на великі проекти, тому треба бути до цього готовими.

Доки триватиме обмеження, Вадим Стемковський не зазначив.

Читайте також: На дорогах Тернопільщини загинули 14 людей і травмувалися 138 з початку року

Exit mobile version