Засуджено “народного мера” Тернополя, який виправдовував збройну агресію росії

Фото: Управління СБ України в Тернопільській області

Тернополянин, який поширював відео на підтримку дій рф і стверджував про належність до УРСР, засуджений до 3 років позбавлення волі. Про це пише Файне місто з посиланням на Управління СБ України в Тернопільській області.

У суді прокурор довів, що чоловік через створений ним фейсбучний акаунт «Влад Федоришин», у березні 2022 року розповсюджував у мережі Інтернет матеріали про виправдовування нападу рф на Україну, глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію.

Зокрема, він поширював зрежисоване кремлівськими пропагандистами відео, на якому нібито евакуйовані росіянами жителі Маріуполя звинувачують українських захисників у обстрілах мирного населення та дякують окупантам за їхнє «звільнення» з охопленого вуличними боями міста, – йдеться у повідомленні Управління СБ України в Тернопільській області.

СБУ встановила, що в минулому засуджений проголошував себе «народним мером Тернополя» під час участі у заходах сумнозвісного лідера фейкового «народовладдя» Анатолія Балахніна.

У судовому засіданні обвинувачений не визнав своєї вини. Також чоловік заперечував, що він є громадянином України, бо за його словами не набував статусу громадянина України, не приймав громадянства, народився в УРСР або СРСР.

Дослідивши усі докази, врахувавши ступінь тяжкості вчинених кримінальних правопорушень, тернополянина визнано винним та засуджено до 3 років позбавлення волі, (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Вирок ще не вступив у законну силу. Розслідування у справі здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Читайте також: Судитимуть працівника лісогосподарського підприємства Кременеччини за хабар

Exit mobile version