На понад мільйон гривень збитків державі завдали директор товариства та підприємець на Тернопільщині

Фото: поліція Тернопільщини

У Заліщиках підрядника та підприємця обвинуватили у неналежному виконанні службових обов’язків під час ремонту дороги. Вони спричинили збитки бюджету на понад 1 203 225,79 гривень. Фігурантам повідомили про підозру у вчиненому злочині. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільщини.

Відкриваємо новий сезон багатосерійного серіалу під назвою «Кримінальні правопорушення, вчинені відомою на Тернопільщині будівельною фірмою». За даним підприємством стоять впливові у Тернополі особи, – написав на своїй фейсбук-сторінці начальник поліції Тернопільщини Сергій Зюбаненко.
Фото: Сергій Зюбаненко

За даними слідства, комунальне підприємство Заліщицької міської ради уклало договір з товариством з обмеженою відповідальність та приватним підприємцем про надання послуг. Підрядник – будівельна організація, зареєстрована у Тернопільському районі, – мала проводити ремонт дороги протяжністю 322 метри однієї із вулиць Заліщиків. Технічний нагляд за якістю виконаних робіт мав здійснювати підприємець з Чортківського району, у якого був наявний кваліфікаційний сертифікат інженера технічного нагляду.

І тут підрядник та «контролер» вирішили «схалтурити». Директор товариства виконав роботи зі значним порушенням будівельних норм, а інженер з технічного нагляду неналежним чином перевірив їх якість та підписав акти виконаних робіт, – зазначив Сергій Зюбаненко.

Внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків фігуранти завдали збитки бюджету на суму понад 1,2 млн гривень.

Фото: поліція Тернопільщини

Одіозна особа, яка стоїть за будівельною фірмою, викручувався як «в’юн», наймав найвідоміших та найдорожчих адвокатів у Тернопільській області та поліцейські зібрали необхідну доказову базу та довели справу до повідомлення про підозру, – додав начальник поліції Тернопільщини.

Директору підрядного товариства та підприємцю слідчі ГУНП оголосили підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: На Тернопільщині незаконно зрубали дерев майже на 500 000 гривень (Фото)

Exit mobile version