Засуджено шахрая, який обікрав жителів Тернопільщини на 1 мільйон гривень

Фото:

Фото ілюстративне з мережі інтернет

До 9 років ув’язнення засуджено мешканця Львівщини за шахрайство, через яке 9 жителів Тернопільщини втратили понад 1 млн грн. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську обласну прокуратуру.

У суді доведено, що засуджений разом із 2 спільниками із Львівщини упродовж 2019-2020 років приїжджали в Тернопіль, телефонували вночі до потерпілих, представляючись працівниками поліції. Під час телефонної розмови, використовуючи ефект несподіванки, вони повідомляли про вчинення їх родичами аварії, в результаті якої потерпілий від ДТП начебто перебуває у лікарні.

Надалі, шахраї пропонували швидко передати їм певну суму за непритягнення до кримінальної відповідальності родичів. Потерпілі, здебільшого люди похилого віку, були впевненими, що ті, хто їм телефонували, дійсно були працівниками правоохоронних органів й передавали їм гроші, – йдеться у повідомленні.

В суді було підтверджено 9 фактів злочинної діяльності організованої групи на загальну суму понад 1 млн грн.

Отож, учасника організованої групи засуджено до 9 років позбавлення волі, який за змовою з 2 учасниками організованої групи шахрайським способом заволодів грошовими коштами та майном потерпілих осіб похилого віку (ч. 2, 3, 4 ст. 190, ч. 1 ст. 353 КК України). Вирок вступив у законну силу.

Щодо інших двох учасників організованої групи судовий розгляд ще не завершений.

Читайте також: У Тернополі завершується опалювальний сезон: дата відключення 

Exit mobile version