“Хочемо працювати як всі”: у Тернополі 27 закладів громадського харчування вийшли на мітинг (Відео)

Фото: медіаплатформа "Файне місто"

Скасувати часове обмеження у роботі закладів громадського харчування вимагали сьогодні активісти під стінами Тернопільської обласної державної адміністрації. Ресторатори переконані, дотримуватися карантинних заходів потрібно. Проте, обмеження не повинні заважати роботі установ та перешкоджати людям заробляти кошти. Зазначимо, у Тернополі роботу барів та ресторанів опісля 23:00 години – заборонено.

“Зібралося об’єднання рестораторів Тернополя – це представники 27 закладів харчування. Ми вимагаємо, щоб нам дозволили роботу після 23:00 години і не втручалися у нашу діяльність. Адже ми і так на період карантину на 2 місяці були закриті. І говорили, що зачиніться на два тижні, будь-ласка, нам потрібно розгорнути потужності нашої медичної сфери, щоб мати змогу прийняту ту кількість хворих, яка передбачається. На сьогоднішній день ми вже маємо четвертий місяць карантину і нас продовжують обмежувати. Ми виконуємо санітарні норми – 4 людини за столиком, засоби захисту, дезінфекція. Обмеження роботи по годинам я вже вважаю перевищенням. При тому, що одні заклади працюють, а іншим заборонено”, – розповідає представник об’єднання рестораторів міста Тернопіль Тарас Ковальчук.

“Ми хочемо працювати. Нам потрібна зарплата. А як жити з такою зарплатою – 30% від того, що мало б бути. Нехай наші депутати спробують так прожити за 3 тисячі в місяць – на комуналку, продукти, одягнутися та взутися. А якщо є ще діти маленькі, або ще помешкання орендувати і за все треба платити. То нехай спробують вони, так як ми прожити”, – каже учасниця акції Олена.

“Ми хочемо працювати так, як і всі інші заклади харчування, продуктові магазини. Коли вони закриваються – ми тільки починаємо працювати. Тому ми хочемо, аби нам продовжили час. Наш заклад відкривається о 10:00 годині і мав би працювати майже до ранку. Зараз через карантинні обмеження вимушені зачиняти о 23:00”, – розповідає Іван.

Як повідомив представник об’єднання рестораторів міста Тернопіль Тарас Ковальчук, на 12:00 у представників закладів харчування домовлена зустріч з першим заступником голови Тернопільської облдержадміністрації. Лише після цього будуть прийматися подальші рішення та кроки.

Читайте також: Парад випускників: у Тернополі повідомили дату та умови проведення свята

Exit mobile version