Вибори ректора ТНПУ законні: у виші відреагували на скандальні звинувачення

Фото:

ТНПУ ім. В. Гнатюка// Фото: Файне місто

Академічна спільнота Тернопільського національного педагогічного університету закликає не реагувати на повідомлення щодо легітимності виборів ректора. У виші зазначають, що це неправда і розповсюджують інформацію недоброчесні «інтернет-видання». Про це пише Файне місто з посиланням на сторінку ТНПУ.

У мережі декілька днів розповсюджується інформація щодо рішення апеляційного суду відносно виборів ректора в ТНПУ. З’явилась офіційна відповідь з сторони університету.

Вкотре наголошуємо: результати виборів ректора – це волевиявлення колективу! Вибори були проведені з дотриманням усіх вимог чинного законодавства, і тому можуть бути оскаржені в законний спосіб. Численні спроби опонентів вказати на видумані порушення під час виборчого процесу є нічим іншим, як намаганням розбалансувати злагоджену роботу колективу, змістити акцент із важливих питань функціонування університету в складний воєнний час на увагу безпідставних амбіцій особи, яка не може гідно прийняти поразку та визнати, що за чинного ректора проголосувало більшість виборців, – йдеться у повідомленні.

В університеті просять, щоб люди, які зацікавлені у дестабілізації діяльності колективу, припинили поширювати неправдиву інформацію.

Однак, згідно з рішенням Восьмого апеляційного адміністративного суду, Богдан Буяк більше не є ректором Тернопільського національного педагогічного університету.

У грудні 2022 року у ТНПУ відбулися вибори ректора. Навчальний заклад тоді очолив Богдан Буяк. Декан історичного факультету Володимир Місько, який був опонентом Буяка, заявив, що волевиявлення відбулося з численними порушеннями та звернувся у суд щодо скасування результатів. Тоді Тернопільський окружний адміністративний суд не задовольнив позов Міська. Відтак, він звернувся до Восьмого апеляційного адміністративного суду, – про це зазначають на сайті Тернополяни.

Відповідно до рішення Восьмого апеляційного адміністративного суду від 19 березня 2024 року, в судовій справі за № 500/79/23 скасовано результати виборів ректора Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Читайте також: На Тернопільщині перейменують 2 населені пункти

Exit mobile version