На Тернопільщині ексдиректора агропідприємства судитимуть за розтрату 17 млн гривень

Фото: джерело інтернет

Ілюстративне фото з мережі інтернет

Проти 50-річного жителя Тернопільського району, директора аграрного підприємства, зібрали докази розтрати чужого майна на суму 17,5 мільйонів гривень. За це йому загрожує до 12 років позбавлення волі. Про це пише Файне місто з посиланням на ГУНП в Тернопільській області.

У ході розслідування було встановлено, що одна з компаній уклала агропідприємством, договір про зберігання зерна ріпаку для перероблення його на олію. Проте директор приватного підприємства вирішив заробити на чужій продукції, знайшовши покупця за кордоном. Без згоди власника товару, він уклав з іноземною компанією договори на експорт і продав 902 тонни чужої ріпакової олії вартістю понад 17,5 мільйонів гривень.

Частину незаконно отриманих за ріпакову олію коштів підозрюваний легалізував, конвертувавши їх у понад 3,5 мільйона гривень.

Протиправні дії директора підприємства викрили співробітники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції Тернопільщини, – йдеться у повідомленні.

Йому оголошено підозру за двома статями Кримінального кодексу України – ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна в особливо великих розмірах, вчинена шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом).

Слідчі завершили досудове розслідування та передали справу до суду. Процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні здійснювала Тернопільська обласна прокуратура.

Читайте також: На Тернопільщині 25 будинків постраждали через російську атаку (Відео) 

Exit mobile version