Масована ракетна атака по Україні: де є влучання і що відомо (Фото/Відео)

Фото: Іван Федоров

Уночі на п’ятницю, 22 березня, окупанти атакували Україну. За ніч було випущено понад 60 “шахедів” і майже 90 ракет різних типів. Про це повідомляє Файне місто.

Ранкова атака росіян по енергосистемі України була найбільшою за весь час, – голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. 

Атака була здійснена по теплових та гідроелектростанціях, а також по магістральних підстанціях, якими управляє «Укренерго». Є обмеження енергопостачання в різних регіонах України.

Всіх споживачів прошу набратися терпіння і не піддаватися паніці. Це вже ставалося, енергетики працюють і роблять все можливе щоб енергопостачання було відновлено у найкоротші терміни, – підсумував Володимир Кудрицький. 

У всіх міста, які постраждали від атаки, вже працюють необхідні служби. Рятувальники, енергетики, обласна та місцева влада, поліцейські, комунальні підприємства допомагають людям

Цілі російських терористів світ бачить максимально чітко: електростанції та лінії постачання енергії, гребля ГЕС, звичайні житлові будинки, навіть тролейбус. Росія воює проти звичайного життя людей. Мої співчуття родинам та близьким загиблих від цього терору, – говорить у своєму зверненні Володимир Зеленський.

Тернопільщина

В одному з населених пунктів області зафіксували падіння уламків на територію приватного домогосподарства. Ніхто не постраждав. За попередньою інформацією, майно – не ушкоджене. На місці події працюють вибухотехніки та правоохоронці, відбувається аналіз речових доказів ворожих злочинів.

В іншому домогосподарстві цієї ночі через вибухову хвилю пошкоджено вікна та двері приватного житлового будинку. Постраждалих немає. Відповідні служби працюють на місцях, – Тернопільська ОВА.

Івано-Франківська область

Була аката шахедами і ракетами. Є влучання по об’єкту критичної інфраструктури. На місці працює ДСНС. Попередньо, постраждала 1 людина.

Львівщина

Безпілотник окупантів влучив в обʼєкт енергетичної інфраструктури на Стрийщині. Почалася пожежа. Зараз її гасять вогнеборці. Попередньо, постраждалих немає.

Хмельниччина

Ворог завдав удару. Пошкоджено об’єкти критичної інфраструктури, житлові будинки. Усі служби працюють. Наразі відомо про 2 загиблих та щонайменше 8 поранених у Хмельницькому, — Клименко, МВС. Під завалами продовжують шукати людей.

На відео – момент порятунку 21-річної дівчини з-під завалів приватного будинку.

Вінничина

Агресор поцілив в об`єкт критичної інфраструктури Ладижинської громади. На певний час там відключена електроенергія, тепло – та водопостачання. Нині посилено працюють всі служби, щоби якнайшвидше усе відремонтувати та відновити, – повідомляє Вячеслав Соколовий, голова Вінницької обласної Ради.

Дніпропетровщина

Пошкоджені енергетичні об’єкти. Від вибухової хвилі побиті вікна в будинках. Є перебої зі світлом та водопостачанням. Будуть введені графіки відключень, – повідомляє Сергій Лисак, голова Дніпропетровської ОДА.

Миколаївщина

В Миколаївському районі внаслідок ворожої атаки пошкоджень зазнав обʼєкт енергетичної інфраструктури. Детальна інформація уточнюється. Постраждалих немає, повідомляє Віталій Кім – голова Миколаївської ОДА.

Харківщина

Масований ракетний обстріл об’єктів енергетичної інфраструктури. Понад 15 ракет С-300/Х-22. Харків тимчасово без світла. Усі профільні служби працюють, проводиться ремонт, ситуація під контролем. Внаслідок обстрілів постраждав 43-річний працівник одного з об’єктів енергоінфраструктури. Стан задовільний, йому надана медична допомога, – повідомляє Олег Синєгубов.

Запоріжжя

Є загиблий і попередньо вісім поранених, зруйновані та пошкоджені об’єкти інфраструктури, приватні будинки та багатоповерхівки. Щонайменше 2 людини зникли безвісти. 4 будинки вщент зруйновано, понад 40 – пошкоджено. Такими є наслідки 2-х ворожих ракетних ударів тільки по одній з вулиць Запоріжжя. Рятувальники ДСНС продовжують пошукову операцію і допомагають людям, – повідомляє Іван Федоров, голова Запорізької ОДА.

Exit mobile version