У Тернополі відбудеться заупокійна літургія за військовим, громадським діячем Любомиром Крупою

Любомир Крупа // Фото із соцмережі Фейсбук

Тернопільський міськрайонний суд визнав депутата Тернопільської обласної ради, громадського діяча, доцента та військовослужбовця Любомира Крупу загиблим на війні. До цього він вважався зниклим безвісти. Прощання із захисником відбудеться у суботу, 23 березня. Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Любомир Крупа – випускник історичного факультету ТНПУ, відомий в області громадсько-політичний діяч, викладач, історик, заступник голови Тернопільської обласної ради (2015–2020 рр.). 

Народився Любомир 2 вересня 1975р. у с. Велика Березовиця Тернопільського району в родині відомих в області поета, громадського діяча Левка Крупи та філологині, доцента Марії Крупи. У 1992–1997 рр. навчався на історичному факультеті, згодом в аспірантурі університету.

У 2003 р. успішно захистив кандидатську дисертацію на тему: “Вплив митрополита Андрея Шептицького на суспільне і культурно-просвітницьке життя в Галичині кінця ХІХ – першої половини ХХ століття”.

Працював викладачем, згодом доцентом, проректором Тернопільського комерційного інституту.

Любомир Крупа // Фото із соцмережі Фейсбук

Любомир Крупа був головою національно-патріотичного Тернопільського обласного молодіжного науково-пошукового товариства «Обереги», котре організовувало експедиції для збору матеріалів про боротьбу членів ОУН-УПА на Тернопільщині, членом товариства «Вертеп» та Наукового товариства ім. Шевченка.

Пам’ятаємо його завжди як активного, цілеспрямованого, успішного, ерудованого студента, усміхнену, позитивну і життєрадісну людину, інтелігента. Багато важливих проєктів було втілено в життя, а скільки їх іще було попереду…
Любомир Крупа як наш випускник активно підтримував університетські науково-освітні ініціативи, неодноразово виступав у стінах ТНПУ під час наукових конференцій та круглих столів. Його промови завжди відзначалися принциповою державницькою і патріотичною позицією, він прекрасно володів словом і аудиторією, – згадують про нього у виші.

У лавах ЗСУ Любомир Крупа з початку повномасштабної російсько-української війни – 24 лютого 2022 р. Загибель Любомира – це непоправна втрата для міста, області, України.

Любомир Крупа // Фото із соцмережі Фейсбук

За декілька днів до смерті, він написав у Фейсбуці: «у кожного свій фронт! Не чекайте закінчення війни – працюйте!»; «Робимо спільну справу – все для фронту! Все для Нашої Перемоги!», – пам’ятаймо ці слова.

Висловлюємо щирі співчуття матері Марії Крупі, дружині Ірині, дітям, сестрі Наталії Дащенко, усім рідним, близьким, друзям, колегам і побратимам Любомира.

Поминальні заходи відбудуться:

Субота, 23 березня, рік з дня загибелі:

Вічна пам’ять!

Читайте також: На Тернопільщині попрощались із захисником Романом Юрківським (Фото)

Exit mobile version