Понад 100 000 гривень вкрали шахраї в тернополянина

Фото: ГУНП в Тернопільській області

З електронного гаманця 63-річного жителя обласного центру зловмисники зняли понад 105 000 гривень. Про це пише Файне місто з посиланням на відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Як розповідає потерпілий, на телефон дружини зателефонував невідомий, який представився оператором мобільного зв’язку. Співрозмовник повідомив, що термін дії сім-карти закінчився, тому його треба продовжити. Щоб вирішити проблему зловмисники продиктували заявнику код, який потрібно було ввести. Після цього, шахрай запевнив чоловіка, що роботу мережі відновлено.

Через деякий час аферисти знову зателефонували й сказали, що найближчим часом і його сім-картка перестане працювати. Чоловік знову погодився на умови невідомого, який попросив придумати пароль. Поки тернополянин називав різні комбінації цифр, зловмисники говорили про проблеми із мобільним зв’язком. Коли заявник назвав крайній код, шахраї повідомили що роботу мережі відновлено.

Наступного дня місцевий житель виявив відсутність своїх заощаджень. Чоловік намагався розрахуватися у магазині, де йому сказали про брак коштів на банківському рахунку, – йдеться у повідомленні.

Проводиться розслідування в межах кримінального провадження відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліціянти намагаються встановити особу зловмисника.

Правоохоронці вкотре наголошують, що ні за яких обставин, не потрібно розголошувати особисті дані невідомим. Ніколи не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код або CVV2-код, а також паролі, що надходять в SMS. Якщо дзвонять і уточнюють ці дані, знайте: це спроба шахрайства.

Читайте також: Через отруєння тварин розпочато кримінальне провадження на Тернопільщині

Exit mobile version